Screen Shot 2015-09-14 at 13.25.55

Skjønnhetsgründerens hemmeligheter

Jeg har stor respekt for folk som klarer å skape et levebrød av det de brenner for. Beautygründeren Cecilie Egeberg er en av disse. Hun startet med å lage sine egne skjønnhetsprodukter under merkenavnet Nykr hjemme i sin egen kjeller og har nå utvidet både sortiment og lokaler. Cecilie skal lansere en renseolje i løpet av våren som jeg gleder meg masse til å prøve. Fordi jeg vet at Cecilie har store krav til kvalitet, var jeg nysgjerrig på hva hun selv velger å bruke på huden sin. Så jeg spurte om hennes personlige favoritter.

cecilie_fotolarsevanger_02
Foto: Lars Evanger

Rens: — Jeg er inne i en fase der jeg bruker min egen Cocoon Treatment, en kur der man exfolierer og fornyer huden med silkekokonger. Så det første jeg gjør når jeg begynner på kveldsrutinen er å legge en kokong i varmt vann vann. Naturlige silkekokonger inneholder Sericin som inneholder 18-19 aminosyrer er antioxidanter og øker hudens egen produksjon av kollagen. Jeg renser huden kjapt med bioderma sin alt-i-ett rens* ( og pusser tenner) og da har det gått 5-10 minutter som er nok til at kokongen har fått frigitt sin Sericin. Så er det bare å putte kokongen på tuppen av fingeren og massere forsiktig rundt i ansiktet for å påføre Sericinen og samtidig rense og ta bort døde hudceller. Så lar jeg huden tørke før jeg påfører fukt.

*Når jeg ikke bruker kokonger bruker går jeg gjerne en litt kraftigere rens, som Eve Lom sin klassiker eller Tata Harper sin med små granuler, den er super!

evelom_cleanser100ml_large
Cleanser fra Eve Lom.
cocoon_03
Cocoon Treatment fra Nykr.

Fuktighet: — Under en Cocoon Treatment er det viktig å tilføre huden nok fukt. Jeg er fan av ansiktsoljer, og holder på å utvikle min egen. Men noen ganger sper jeg på med litt ekstra og da liker jeg DR. Schrammek sin Skin Elixier og denne klassikeren fra Rodin.

Olio Lusso fra Rodin.
Olio Lusso fra Rodin.

Makeup:  Når det kommer til sminke er jeg svært lite eksperimentell og når jeg først finner noe som funker, bruker jeg bare det. Kjær Weis og RMS er økologiske produkter som virkelig leverer bra! Jeg har alltid på meg fargen Diabolique i kinnene og Cloud Nine som base på øynene. Kjær Weis selger refill til sine fine emballasjer.

Lip & Cheek fra Rms Beauty i fargen Diabolique.
Lip & Cheek fra Rms Beauty i fargen Diabolique.
Øyenskygge fra Kjær Weis i fargen Cloud Nine.
Øyenskygge fra Kjær Weis i fargen Cloud Nine.

Lepper: — To ganger i uken bruker jeg leppeskrubben min før jeg legger meg, med påfølgende beroligende lavendel leppepomade. (Leppepomaden bruker jeg hver eneste dag. Har en i hver jakke)

01_LIPSAVINGKIT_A
Lip Saving Kit fra Nykr.
destress_mind_large
Bath & Shower Oil fra Aromatherapy Associates.

Kropp: — Når jeg har tid så tar jeg meg gjerne et bad før jeg legger meg. Jeg har nemlig blitt hekta på serien med bad og dusjoljer fra Aromatherapy Associates. De er helt fantastiske! Da prøver jeg å huske på å ta en hårkur i sammme slengen, for håret mitt blir fort tørt. Er skikkelig snipete og syns selv at min egen Sugar Body Polish og Baby Oil er det beste for kroppen, så da bruker jeg dem.

01_baby_OIL-
Baby Oil fra Nykr.

Parfymefavoritter: – Siden jeg har jobbet med duft i over ti år er jeg naturlig nok veldig glad i parfymer. Min ‘duft-garderobe’ inneholder et knippe veldig ulike dufter som jeg elsker:

angeliquesouslapluie_100_large
Angéliques Sous la Pluie fra Frederic Malle.
100ml_MureEtMusc_Xtreme_large
Mûre et Musc fra L’ Artisan Parfumeur.
produkt_diptyque_eaudelierre_02_large
Eau de Lierre fra Diptyque.

Dries Van Noten par Frederic Malle

Trening: – Jeg har oppdaget at en av de beste tingene jeg kan gjøre for huden min i tillegg til den daglige rensen og tilføring av fukt, er faktisk bikram yoga. Varmen gir blodsirkulasjonen en virkelig boost, og det er fantastisk å kjenne blodet som bruser i kroppen til tross for at man er sprutrød i fjeset i timer etterpå. I forbindelse med bikram-trening drikker jeg også masse vann, noe jeg har en tendens til å glemme litt bort i dagliglivet.

Dette blogginnlegget har vært publisert tidligere på Hélènes Univers. Denne versjonen er oppdatert og redigert.