Foto: Hinda Fahre

Mayas vann

Norsk kildevann på boks er blitt et ettertraktet skjønnhetsserum for norske og utenlandske fashionistaer. Nå har jeg også blitt avhengig.

Maya Water Facial Mist
Maya Water Facial Mist er 100 % naturlig. Denne versjonen er tilsatt økologisk Acai i tillegg til det norske kildevannet fra Skogshorn i Hemsedal. Foto: Hinda Fahre

Maya Guldbrandsen ble hudpleier ved en tilfeldighet. Skjebnen ble likevel hennes levebrød da hun tok den i egen hånd og valgte å gå grundigere til verket ved å studere ved en anerkjent skole for kosmetikk og hudpleie i Tyskland. På den tiden var Tyskland et foregangsland når det kom til kunnskap rundt hudpleie, ingredienser og en holistisk tilnærming til skjønnhet. Den unge kunnskapstørste og reiselystne jenta ga seg ikke med det og fortsatte til London og International School for Film, Television, Theater and Photo-makeup. Da Maya til slutt vendte nesen hjemover ble den velutdannede makeupartisten den mest ettertraktede makeupartisten i Norge som jobbet på filmsett så vel som for moteblader og teatre. Hun ble headhuntet til Tv2 da de startet opp i sin tid, og har sminket alt som kan krype og gå av artister, skuespillere og tv-personligheter.

Maya har også drevet sin egen skjønnhetssalong i en periode, men etter 30 år i bransjen måtte hun kaste inn håndkle og tenke nytt. Kroppen tålte ikke lenger den harde påkjenningen det er å stå rett opp og ned i timevis med sminkekoster i beltet, krokbøyd over et ansikt som skal forskjønnes. Mens hun lå syk og dehydrert i sengen etter en operasjon, slo tanken om en vannspray med norsk kildevann henne. En dehydrert kropp har det ikke så bra, huden blir mer sensibel og det oppstår lettere utslett og kløe. En tørr hud ser mer rynkete ut også.

— Vi trenger å tilføre vann til kroppen for å hjelpe blodet rundt i kroppen. Dersom du har en god blodsirkulasjon, har du mest sannsynlig en fin hud også. Det hele henger sammen, sier Maya da vi møtes over en lunsj på en café på Frogner i Oslo der hun for tiden bor sammen med sin mann, Thomas Kalleberg som også driver bedriften Maya Water Facial Mist (heretter kalt MWFM) sammen med henne.

—Huden vår er veldig glad i rent vann, og aller helst kildevann, påstår Maya.  Å tilføre huden en dusj med dette vannet er en av de enkleste veiene til vakker hud, for den tørker nemlig ikke ut huden, men tilfører den næringsrike mineraler og andre sunne naturlige næringsstoffer som kommer rett fra jorda.

Jorda er nærmere bestemt en kilde ved Skogshorn i Hemsedal. Maya får levert vann rett fra kilden til Oslo der vannet tappes i sprayflasker. MWFM er med andre ord et helnorsk, kortreist produkt med 100% naturlige ingredienser.

—Du kan spraye det rett i munnen om du vil, sier Maya entusiastisk.

Maya Water Facial Mist med menneske
Dysen på sprayflasken er laget for å lage den perfekte sensoriske følelsen av friskt duskregn. Foto: Hinda Fahre

 

Hvorfor er det bra å bruke en slik spray på huden?

 — Huden vår er den samme siden tidenes morgen, men den verdenen vi lever i er helt annerledes. Huden utsettes for enorme påvirkninger utenfra og innenfra. Forurensning og UV-stråling er eksempler på ytre faktorer som er skadelig for huden. Maten vi spiser kan også forårsake irritasjoner i huden.

MWFM bør brukes flere ganger om dagen hver eneste dag for å gi huden ro og fukt. Maya presiserer at det er viktig å bruke sprayen som et tillegg til vanlig hudpleie, ikke isteden for fuktighetskremer.

—Bruk sprayen som en liten Time Out i løpet av dagen der du puster godt inn, sprayer, og puster godt ut igjen. Gjør det samme tre ganger. Si noe pent til deg selv mens du utfører dette lille ritualet så får du stresset ned og huden får rikelig med fuktighet på en gang.

Dysen på MWFM er spesialdesignet til å spraye over sminke. Den lager en lett forfriskende regndusj som legger seg jevnt i ansiktet. Som tidligere makeupartist vet Maya hvor viktig det er med fukt i huden for at sminken skal sitte pent. Hun brukte slike sprayer på modeller og kunder da hun jobbet med sminke, men ingen som var perfekte. Den måtte hun lage selv.

—Jo oftere du sprayer jo freshere blir sminken og huden din. Hold den 30 cm unna ansiktet og spray langsomt i sirkel. La de små dråpene trekke inn i huden uten å tørke av.

I tillegg til den presise dysen, kan MWFM skilte med hele fire ulike sprayer. Organic White Tea, Organic Goji og Organic Acai tilfører antioksidanter til huden i tillegg til selve kildevannet. Pure er den reneste varianten med kun kildevann. MWFM har blitt et populært produkt i utlandet, nettopp på grunn av de sunne naturlige ingrediensene. At produktet er helnorsk gjør det ekstra populært. De fleste forbinder Norge med rent vann, fjell og vakker natur. Sprayene er ren natur på boks og det vil folk ha. Luksuriøse spa som Four Seasons Hotel & Spa i Firenze selger det norske kildevannet til sine kunder.

Maya Water facial Mist reise
Sprayene egner seg godt som reisefølge. Huden blir veldig tørr når du flyr, noe du kan unngå ved å spraye den ofte. Foto: Hinda Fahre

 

Hva er det som etter din mening har vært suksesskriteriene for Maya Water Facial Mist?

 —Bakgrunnen min som både  hudterapeut og såkalt kjendissminkør gjennom 30 år gir troverdighet. Jeg har lang erfaring med å gjøre folk vakrere, men har samtidig sett hva som skjer med huden til de som jobber lange dager på TV eller filmsett. Jeg vet hva som må til for å opprettholde en sunn og vakker hud.

Maya Guldbrandsen har en spennende tid i møte. MWFM skal lanseres i USA og i Canada i løpet av året.

—Vi har en agent som er veldig positiv til oss der borte og regner med at det har skjedd mye om ett år fra nå!