Candice Swanepoel er ambassadør for Biotherm.

Ren hud = pen hud

Om jeg skal velge én ting jeg vil formidle videre etter mange år som skjønnhetsredaktør så må det være verdien av å rense huden.

Du kan smøre nær sagt hva som helst på huden, men om du ikke renser den skikkelig kan du like gjerne kaste de dyrebare produktene dine rett ut av vinduet. Regel nr. 1 for å oppnå en så vakker hud som mulig er altså en god renserutine. Resultatene vil vise seg ganske umiddelbart, spesielt for deg som er over 30 år.

Jeg er forbauset over alle jeg møter som slurver med rens av huden og samtidig klager over kroniske problemer med huden som at den er tørr, fet, rynkete eller har ujevn hudtone. Derfor kan jeg komme til å gjenta viktigheten av rens til det kjedsommelige også i fremtiden.

Nå har jeg lært meg å like å rense huden min, og utfører rutinen på samme grundige måte som tannpussen. Og i likhet med å pusse tennene, er den deilige følelsen av renhet etterpå avhengig av riktig produkt. Tannpastaen må smake godt, gjøre jobben og gi en frisk pust som varer lenge etterpå. Det er det samme med renseproduktene. De må lukte godt, rense bort alle urenheter og gi en ren følelse som varer. Enten du foretrekker rense- skum, -melk, -olje eller –balm vil renseproduktet du bruker gi deg de beste forutsetningene for en sunn og pen hud.

Ann-Kristin Stokke er fagsjef i firmaet Scintific for Dermalogica, Jane Iredale og Fedora Minerals. Hun har lang erfaring og kan mye om hud. Jeg har spurt henne om hvordan man bør rense huden. Hun anbefaler å rense huden to ganger etter hverandre. Dobbelrens, rett og slett.

New Precleanse Bttl Hero 29177
Precleanse fra Dermalogica.
skin resurfacing cleanser
Skin Resurfacing Cleanser fra Dermalogica

—Undersøkelser viser at en gjennomsnittlig forbruker bruker mindre enn 20 sekunder på sin daglige rens. En dobbel rens vil sikre deg et mye bedre resultat, enn om du bare renser en gang. Invester tid og penger i en rens tilpasset din hud, og du vil få en ren og frisk hud som ser både yngre og friskere ut. Du vil også få mye bedre resultat fra dine andre produkter som da vil kunne absorbere ned i huden på en mer effektiv måte. Sminken vil både sitte bedre og se bedre ut på huden, og med riktig renserutine vil du oppleve mindre sensitivitet og andre generelle hudproblemer, sier Ann-Kristin.

Hva er konsekvensene av å ikke rense huden?

— Der en yngre og fetere hud vil reagere med utbrudd ved manglende rensing, vil en voksen hud like gjerne reagere med irritasjon og sensitivitet eller gusten og ujevn hud. I tillegg vil alt innkjøp av aktive anti-age produkter være helt bortkastet uten en grundig rens, fordi de aktive stoffene ikke vil trekke inn i en skitten hud.

Hvordan kan man bekjempe aldringstegn med renseprodukter?

— Dersom du har en del fine linjer og rynker bør du velge en krembasert rens som inneholder melkesyre. Melkesyren bidrar til at du i tillegg til å få en grundig rens, også stimulerer cellefornyelsen og dermed reduseres linjer og rynker, informerer Ann-Kristin.

Mine favorittrenseprodukter akkurat nå:

Rensebørste fra Clarisonic

Det finnes ingen over og ingen ved siden for meg. Jeg er helt avhengig av denne lille dingsen, uavhengig av hvilket renseprodukt jeg har for hånden. Huden føles nemlig veldig mye renere med enn uten en runde med børsten (60 sekunder er det som trengs). Den nyeste Clarisonic-børsten er basert på smart-teknologi som gjør den enda enklere å bruke, den har veldig lang batterikapasitet, sier fra når det er på tide å bytte børstehodet og har en forhåndsjustert hastighet, frekvens og tid. Hva blir det neste?

Smart Profile fra Clarisonic inneholder den aller nyeste teknologien for en optimal og skånsom rens.
Smart Profile fra Clarisonic.

Skumrens fra Biotherm

Jeg er veldig svak for renseprodukter som skummer, mest på grunn av den lette konsistensen. Biotherm har vært et av mine favorittmerker lenge før jeg begynte å jobbe med dette, og har nok fortsatt en nostalgisk appell til meg. Når det er sagt, så funker denne rensen godt fordi jeg blir helt ren uten å få stram og tørr hud. Jeg har følelsen av at skummet svøper ansiktet til en liten fluffy sky og etterlater det velduftende og mykt. Jeg liker å ha denne stående i dusjen så jeg lett kan skylle bort alt skum med dusjhodet og bruke den i kombinasjon med Clarisonic-børsten. Derfor bruker jeg den for det meste om morgenen.

Biosource Mousse fra Biotherm egner seg for tørr hud.
Biosource Nettoyant Moussant Adoucissant fra Biotherm egner seg for tørr hud.

Rensebalm fra Eve Lom

Første gang jeg prøvde den trodde jeg ikke slike produkter fantes. Om jeg skulle velge ett eneste renseprodukt for resten av livet måtte det bli dette, med den fine musselin kluten som hører til. Etter å ha massert rensekremen i ansiktet for å fjerne sminke og annen skitt, skal den varme kluten forsiktig legges på ansiktet for å åpne porene og la de pleiende ingrediensene trekker inn i huden. For å fjerne rester av kremen, øke blodsirkulasjonen og gi huden en mild skrubb, kan du bevege kluten i små, sirkulære bevegelser over hele ansiktet og på halsen. Jeg elsker dette lille ritualet som etter min mening egner seg best til kveldsbruk.

Cleanser fra Eve Lom.
Cleanser fra Eve Lom.

Antiaging

Med årene har jeg naturlig nok blitt mer og mer interessert i alt som kan bekjempe tidens ubønnhørlige tegn på aldring i ansiktet. Å rense huden godt er i seg selv en god investering for å bekjempe aldringstegn, men det kan ikke skade med en liten ekstra boost med aktive ingredienser. Bak det japanske merket Shiseido ligger en lang geisha-tadisjon der nøye utvalgte produkter og ingredienser skal bidra til et uendelig langt hudpleierituale som igjen skal resultere i en plettfri hud. Denne skummende rensen bør i det minste etterfølges av en tilhørende lotion for ekstra myk hud.

SBNWR24 Extra Creamy Cleansing Foam (1)
Benefiance Extra Creamy Cleansing Foam fra Shiseido.
Enriched Balancing Softener
Benefiance Wrinkle Resist Balancing Softener fra Shiseido.

Når design også teller

Jeg vil helst omgi meg med visuelt vakre ting, men uten at det går på bekostning av kvaliteten på innholdet. Det Melbourne-baserte merket Aesop leverer på alle fronter. Aesops holistiske tankegang gjør at alle produktene deres produseres med intellektuell drivkraft, visjon og et hint av frilynt fantasi, som de selv beskriver det. Butikkene deres er en nytelse i seg selv og verdt et besøk om du er forbi. I Oslo er det Snøhetta som har stått for designen. Denne litt skummende rensen er tilsatt melkesyre som gir en mild eksfoliering. Det gjør huden ren i dybden og det passer for en som meg med godt voksen hud som av og til blir uren med tendens til utbrudd.

Parsley_Seed_Facial_Cleanser_100ml_1
Parsley Seed Facial Cleanser fra Aesop.
Candice Swanepoel er ambassadør for Biotherm.
Candice Swanepoel er ambassadør for Biotherm. Foto: Biotherm.

Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet om dere har noen, så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan.