Lupita Wyong'o for Lancôme.

Eau de vie

Vi er på konstant jakt etter mer tid, samtidig fyller vi den tiden vi har med mer og fler aktiviteter. Vi lengter etter mer energi, og det har kosmetikkbransjen skjønt. Nå lanserer Lancôme hudpleieserien Énergie de Vie, en flytende hudpleie.

lancome-energie-de-vie-nature-morte-2
Flytende hudpleie proppet med næring er det nyeste fra Lancôme.

Det blir lansert skjønnhetsprodukter i hopetall hver eneste dag. Noen merker satser på alt-i-ett-produkter, mens andre lanserer nye produkter til eksisterende produktlinjer og skaper nye behov hos oss hele tiden. Hvem hadde hørt om serum for ti år siden? Nå kan jeg nesten ikke leve uten, gjerne flere av gangen.

I vår stadige jakt på tid til oss selv (forskning viser at de fleste kvinner har maksimalt en og en halv time til seg selv hver dag) er vi nødt til å stille oss selv spørsmålet om hva vi skal fylle denne lille tiden med? Skal vi trene, lage slow-food til familien, lakke negler, skrubbe kroppen, lese bok, eller se en episode av den siste snakkis-serien? Jeg skulle gjerne møtt flere venninner oftere, lest flere bøker for barna, snakket mer med familien min og kjæresten min, men jeg har ikke tid. Jeg skulle ønske at døgnet hadde flere timer, eller at jeg kunne klare meg med mindre søvn. Men da blir jeg sur og uopplagt og huden tørr og rynkete.

Paradoksalt nok blir jeg likevel gira når det kommer nye produkter, kanskje spesielt hudpleieprodukter. Og er det en helt ny serie kan jeg kjenne på en barnslig glede lik den jeg hadde som barn når det kom nytt godteri i hyllene jeg aldri hadde smakt før. Jeg vil gjerne prøve det.

Nå har Lancôme lansert en ny hudpleieserie. Jeg har fulgt det franske kosmetikkmerket i mange år og vet at få kan matche de profesjonelle laboratoriene de har utviklet gjennom årene, ei heller folkene som jobber der. Fransk kosmetikk er en stor del av den franske eksportindustrien, fransk stolthet og fransk kultur.

Den nye serien er en fortolkning av de trendy asiatiske hudpleierutinene som paradoksalt nok er så mange steg at den halvannen timen jeg har til rådighet går fløyten bare på det. Lancôme har heldigvis valgt å forkorte ritualet, men bevare konsistensen på produktene. Flytende hudpleie er basert på den asiatiske lotion eller essens. Det er hudprodukter som opprinnelig var risbasert ansiktsvann som etter hvert ble beriket med planteekstrakter og brukes lag på lag som et ledd i hudpleierutinen mellom rens og krem.

lancome-energie-de-vie_ingredient_melisse
Økologisk fransk sitronmelisse er en av ingrediensene til Énergie de Vie.

I tillegg til de asiatiske referansene har Lancôme lånt fra flere aktuelle trender akkurat nå. Nemlig supermat og fransk farmakologi. Sitronmelisse er valgt ut for sine foryngende egenskaper som motvirker stress og infeksjoner. Gojibær gir energi og masse antioksidanter, mens den mer uvanlige ingrediensen gentian er en ekstrakt fra en rot som vokser i Alpene og i Himalaya og som har blitt brukt siden antikken for sine stimulerende egenskaper.

pearly lotionDet er kanskje litt uvant å bruke flytende hudpleie, men de næringsrike ingrediensene føles som en tynn olje på huden. Smoothing & Plumping Pearly Lotion skal brukes etter rens som et oppkvikkende ansiktsbad. Videre skal du påføre Smoothing & Glow Boosting Liquid Care som fungerer som en krem. Om kvelden kan du bruke Overnight recovery Sleeping Mask som virker herlig forfriskende og roer huden for natten. Resultatet er en gjennomfuktet, rolig hud uten symptomer av stress. Jeg er stor fan av alt som virker mens jeg sover for da tar det jo ikke noe tid, så denne er min favoritt akkurat nå.

masque de nuit
Overnight Recovery Sleeping Mask.