IMG_6479

En miks av kjærlighet og vitenskap

Jeg vil helst se litt yngre ut. Hvem over 30 vil vel ikke det? Men i kampen med meg selv om hvilke midler jeg skal ta i bruk spør jeg: Skal jeg bare bruke naturlige, økologiske hudpleieprodukter som, la oss innrømme det,ikke alltid lukter og føles like deilig som de mer kjemisk fremstilte på markedet? Eller skal jeg velge high-tech-produkter med effektive anti-age ingredienser? Ja takk, begge deler.

Jeg kommer til å skrive om både økologiske og mer tekniske produkter her på bloggen, og forsøke å dele relevant informasjon slik at du som leser kan velge det som passer for deg. Jeg skriver naturlig nok om produkter jeg selv har testet og liker. Hudpleie er ikke som religion, du bør ikke tro men vite om det funker. Den beste måten å finne det ut på er å prøve produktene på din egen hud.

Akkurat nå er jeg litt nyforelsket i det Londonbaserte økologiske merket The Organic Pharmacy som mikser økologiske ingredienser med høy grad av teknologi for å servere effektive hudpleieprodukter. Jeg har nylig møtt den sjarmerende farmasøyten, homeopaten og grunnleggeren av merket, Margo Marrone. Jeg møtte henne sammen med et knippe andre journalister på Kolonihagen, en nydelig liten økologisk café bortgjemt i en bakgård på Frogner i Oslo. Pressemøtet var i regi av Gimle parfymeri som har sin egen økologiske avdeling, Gimle økologiske. De selger The Organic Pharmacy i sin butikk og kjenner merket veldig godt.

Det er alltid en estetisk fryd å komme på presselansering med Gimle parfymeri i andre etasje på Kolonihagen i Oslo.
Det er alltid en estetisk fryd å komme på presselansering med Gimle parfymeri i andre etasje på Kolonihagen i Oslo.

Tilbake til Margo Marrone. Hun er utdannet farmasøyt og homeopat, og hennes lidenskap for urter og naturlig medisin inspirerte henne til å åpne sin egen butikk, The Organic Pharmacy. Med ærlighet, kjærlighet og sterke prinsipper styrer Margo forretningene sammen med sin mann, Franco.

250 økologiske medisinske urter er ingrediensene hun boltrer seg i, noen av dem er blitt favoritter som hun bruker igjen og igjen. Margos forkjærlighet for homeopati gjenspeiler seg i merkets holistiske filosofi der den perfekte blandingen av urter og essensielle oljer skal skape riktig balanse til huden.

— Jeg er kommet i den alderen hvor jeg må ta ekstra godt vare på meg selv og ta i bruk ulike strategier for å se bra ut uten å bruke nåler og injeksjoner. Jeg kaller det strategier for sunn aldring, sier Margo under frokostforedraget hun holder på Kolonihagen der hun går nøye gjennom sine egne strategier for å holde seg ung og sunn.

IMG_6478
Margo Marrone går helhjertet inn for å blande perfekte kombinasjoner av urter i hudpleieseriene sine.

Det du putter i kroppen er utslagsgivende for å bekjempe aldring fordi du bør unngå all forgiftning av kroppen. Kostholdet er derfor veldig viktig. Av samme grunn bør du redusere stressnivået i kroppen fordi det også skaper mye forurensning og dermed også påvirker huden.

—Jeg mener ikke at man skal leve som nonner, men passe på å skape balanse i livet. Om du er ute en kveld og koser deg med drinker kan du kanskje ta litt ekstra urter dagen etter for å gjenskape harmonien i kroppen, presiserer Margo.

I tillegg til kosthold og lite stress, vil trening holde deg yngre. Det vet vi jo, men jeg ble likevel glad da Margo presiserte at hard trening og løping ikke er bra for kroppen fordi det skaper syre og dermed betennelser i kroppen, mens derimot rolig, fokusert trening som yoga og Tai Chi er veldig bra for kroppen. Og dansing! Margo er naturlig nok veldig interessert i all type forskning rundt disse temaene og kunne referere til flere studier rundt dette, men jeg har ikke gått dette nærme etter i sømmene.

Så om du klarer å leve noenlunde sunt, vil en sunn hudpleie hjelpe deg til å holde huden ung så lenge som mulig uten bruk av injeksjoner eller kirurgiske inngrep. The Organic Pharmacy produserer alle sine produkter på en liten fabrikk i England. De bruker bare fair-trade ingredienser og har stor fokus på bærekraftige produksjonsmetoder og emballasje.

Den nyeste kremen i The Organic Pharmacy familien er en rik fuktighetskrem som gir maksimal fukt og glød til voksen hud. Den er laget av ulike ingredienser som også skal plumpe huden, roe ned rødhet og øke elastisiteten i huden. Dybden på rynkene blir dermed mindre, huden reflekterer lyset bedre og huden blir jevnere.

IMG_6479
Foto: Hélène Andersen Rose Diamond Face Cream inneholder som navnet tilsier rose og andre næringsrike ingredienser som passer for tørr voksen hud.