anais-anais-cacharel3

Can you actually use perfume on the beach?

 Foto: David Sims for Cacharel 

My first real perfume was like many girls who grew up in the 80s, Anais Anais by Cacharel. In the same way as that rosé-wine called Matéus taste too sweet and flat for me now, the classic scent from Cacharel stopped working as anything but a beautiful summer memory for my with time more well developed perfume nose.

  • Sol og parfyme er i utgangspunktet ingen god match. Dette er fordi alkoholen og noen av de andre ingrediensene i parfyme gjør huden fotosensitiv og kan forårsake pigmentflekker. Vær bevisst på hvor og når du påfører parfyme. Jeg ville unngått det på stranden, ingenting slår duften av varm hud, solkrem og salt sjø uansett.
  • Dersom du vil bruke parfyme, bør du påføre parfymen helt bakerst i hårfestet, eller spraye under et hårbånd der solen ikke treffer direkte. En pomade- eller oljebasert parfyme er fin å ha med på reiser.
  • Velg gjerne en oppfriskende cologne (den har en lavere konsentrasjon av parfyme) eller en body lotion-variant av favorittduften din om sommeren.

Christiannes sommerfavoritter:

COS_NO_342038_skjønn-tema--beachaqua_motu

Kultklassikerne fra Comptoir Sud Pacifique er regelrett palmesus og bølgebrus på flaske. Prøv duftene Vanille Coco og Aqua Motu sammen.

COS_NO_342038_skjønn-tema--beachVanille-Coco

COS_NO_342038_skjønn-tema1-paris-gallery-byredo-200062-811940

 

Håret er et utmerket sted å spraye parfyme. Noen produsenter, som for eksempel Byredo, lager til og med egne hårparfymer. Beskytt gjerne håret med et skjerf fordi alkoholen kan tørke ut og bleke håret i solen.

COS_NO_342038_skjønn-temaAcquaDecima-4-

Eau D’Italie Acqua Decima er duften av Amalfi-kysten med noter av mandarin, sitron, neroli, petitgrain og mynte.

COS_NO_342038_skjønn-temaBATUCADA-100-ml-+-pack-de-face-high-res

Batucada fra L’Artisan Parfumeur er en sprudlende og sensuell cocktail med lime, caïpirinha, spearmint, tiaré-blomst, ylang ylang, kokos og duften av varm hud og sjø.
COS_NO_342038_skjønn-temaL'Eau-de-Neroli_flacon-100-ml

Du kan få sommerklassikeren Philosykos fra Diptyque som både pomade- eller oljeduft som er fin å ha på reise.

produkt_diptyque_philosykos_solid_large-1

COS_NO_342038_skjønn-temalys-mediterraneeFrédéric Malles Lys Méditerranee er en impresjonistisk duft av salt sjø, liljer og varm middelhavsnatt. Impresjonistisk fordi den faktisk ikke inneholder lilje og allikevel er essensen av lilje.