LANCOME_BTS_DEC_2015_0387_BD_3780

Høstens mest kreative sminkekolleksjon

To ikoniske franske merker har slått sine kreative hoder sammen og laget høstens mest iøyenfallende sminkekolleksjon. Møtet mellom Sonia Rykiel og Lancôme levner ingen tvil om at det parisiske chic fremdeles legger markante føringer for kvinners skjønnhetsidealer.

2016_02_24_Lancome_SoniaRykiel_KasiaLysikowksa_Shot_03_0285
Sonia Rykiel er kjent for sin lekne og fargerike stil der strikkede gensere med striper og bokstaver har vært designerens uttrykk for kvinnelig frigjøring og selvstendighet. Gjennom behagelige strikkeplagg har hun bidratt til frigjøring av kvinners kropp bort fra stramme og stive plagg man ikke kunne bevege seg i, uten at det har gått på bekostning av estetikken. Selv sømmene har hun valgt å ha på utsiden av plaggene, for komfortens skyld. Det finnes faktisk en egen bevegelse grunnlagt i 1968, Rykielism, som defineres kort oppsummert som friheten til å være seg selv og ha en chic og offbeat levemåte.

Sonia rykiel fashion show
Fra Sonia Rykiels visning backstage FW 2016.

Rykiel selv har overlatt designerstolen til Julie de Libran som nå viderefører en oppdatert versjon av Rykiels visjoner til den yngre garde. I det kreative og lekne samarbeidet med Lancôme ser vi tydelig at kommunikasjonen rettes mot unge, moderne kvinner som aspirerer mot den franske elegante, men likevel avslappede stilen.

Julie-de-Libran-©-David-Bailey-2014
Julie de Libran er Sonia Rykiels sjefdesigner.

Julie de Libran har i et tett samarbeid med Lisa Eldridge, Lancômes velrenommerte makeup-guru, laget 12 sminkefavoritter innpakket i tradisjonelle Rykiel-striper i nye fargekombinasjoner og lekne illustrasjoner av lepper, hjerter, øyne, kaffe, bøker og blyanter. De grafitti-inspirerte symbolene er laget av en vaskeekte grafittikunstner, nemlig den legendariske André, mannen bak grafitti-tagen og nattklubben Baron i Paris.

LANCOME-ANDRE-CUSHION-CMJN.jpg.-kopi
Grafittikunstneren og nattelivsbaronen André har laget den iøynefallende emballasjen til Sonia Rykiel X Lancômes høstkolleksjon.
2016_02_24_Lancome_SoniaRykiel_KasiaLysikowksa_Shot_01_0143
Stripene er Sonia Rykiels varemerke som i samarbeid med Lancômes Lisa Eldrigde har fått en egen sminkeversjon.

Det oser feminin selvstendighet og frihet av hele denne kolleksjonen som består av øyeskyggepaletter, neglelakker, leppepenner og min favoritt Cushion Blush Subtil. Lancômes helt nye rouge som kommer i en for tiden svært så trendy svampapplikator gir den perfekte nyforelskede suptile gløden som man får av å bare være flâneur rundt i Paris gater.

LANCOME_BTS_DEC_2015_0025_BD_2900
Daria Werbowy er sammen med Alma Jodorowsky ansiktene til kolleksjonen. Bildene er tatt av fotografduoen Mert Alas og Marcus Piggott.

Kolleksjonen er å finne hos Lancômes forhandlere i Norge fra 10 august.