Vår historie

Hei og velkommen hit!

Hélènes Univers  er en skjønnhetsblogg der jeg kommer til å skrive om skjønnhet med et kulturelt perspektiv og undersøke temaet litt dypere enn det som vanligvis gjøres når det skrives om skjønnhet. Jeg kommer til å ha fokus på trening, mat, hudpleie og sminke. Men enda mer om menneskene bak produktene og hvorfor og hvordan vi bruker skjønnhetsprodukter. Det er nesten umulig å beskrive verken kvinners historie eller nåtidens kvinner uten skjønnhetens historie. Vi kan heller ikke unngå å beskrive kvinners estetiske symboler som uttrykk for identitet og kulturell tilhørighet dersom vi skal forstå vår egen virkelighet. Mennesker i alle kulturer har gjennom tidene ønsket å endre utseendet sitt og å omskape og forme kroppene sine og pyntet dem med maling, kosmetikk, klær og smykker. Jakten på skjønnhet er nemlig en av de eldste sosiale praksisene i verden.

Vi, Hélène Andersen og Kristin Valla, møtte hverandre våren 2006 da vi begge var en del av redaksjonen som startet motemagasinet Costume i Norge. Kristin var redaksjonssjef, Hélène skjønnhetsredaktør og journalist. Siden skiltes veiene våre på jobb, men vi forble nære venner. Hélène fortsatte i stillingen sin i Costume, mens Kristin ble redaktør for Aftenpostens kulturmagasin K, en jobb hun hadde i fem år før magasinet ble lagt ned i fjor høst.

_MG_5374
Kontakt Hélène

Flere ganger i løpet av disse årene snakket vi om at vi hadde lyst til å jobbe sammen igjen. Like før jul fikk vi begge muligheten til å ta sluttpakker i våre respektive firmaer. På nyåret startet vi vår egen lille mediebedrift, Andersen & Valla, hvor Hélène har det kommersielle ansvaret og Kristin det redaksjonelle. I tillegg til å jobbe for andre, ønsker vi også å bygge opp egne publiseringsplattformer, slik som dette nettstedet som er i stadig utvikling.

_MG_2926-SH
Kontakt Kristin

Two Hands Clapping er skrevet av Kristin. Navnet er inspirert av et sitat fra boken Mind and Nature av sosialantropologen Gregory Bateson, som skriver at alene er mennesket som lyden av én klappende hånd. «It takes at least two somethings to create a difference», skriver han. På samme måte som man trenger to hender for å klappe, vil et møte mellom to eller flere ulike mennesker bidra til å definere en identitet og skape kulturelle uttrykk. Lyden av to klappende hender er dessuten også lyden av applaus. Med både begeistring og kritisk blikk skal vi dekke den delen av journalistikken vi er aller mest glad i, nemlig kulturfeltet.

Takk for at dere vil følge oss!

Kristin & Hélène

Følg oss på Instagram:

@kristinvalla

@helenesunivers

Foto: Julie Pike